Hem, ljuva hem!


  • Tjörnekalv - Björlanda Kile
  • Sträcka och tid kommer inom kort...
  • Blå himmel och sol! Fantastiskt väder!
  • Ulrik, Fia, Mistie och Isa
Ja, då var det dag att avsluta semestern och segla hem. Vi vaknade upp till ett fantastiskt väder!
Efter frukost och lite småstädning så gav vi oss av hemåt. Det gick lite gammal sjö på vattnet, så vi valde att gå innanför Åstol och sedan ner och genom Marstrand. Vi var fast beslutna att verkligen segla hela vägen hem, men när vi kom in i Marstrand så fick vi ge upp. Det var mycket trafik ute på havet!



Trånga passager var det gott om också!



Seglingen gick bra! Inga starka vindar, men behagligt väder och ett härligt lugn!
Medans Isa ligger i en sovsäck och sover hela seglingen, så vill Mistie helst vara uppe i sittbrunnen och hålla oss sällskap. Fia, som är styrman för dagen, skickar sms och håller båten på rätt kurs.



Vi närmade oss Björlanda Kile och Ulrik tog ner genuan.



Sen var det dags att vika storsegel.



Allt gick bra in i hamn. Eftersom vi valde att lämna bilen hemma, så fick katterna vara kvar i båten medan vi cyklade hem och hämtade Foxy (bilen). När vi var tillbaka och hämtade packning och katter så träffade vi på ett äldre par med en Maxi77 på vår brygga. De köpte den ny på 70-talet, och har haft med alla sina ungar på den under hela deras uppväxt. Ingen kyl eller annan lyx. Fantastiskt! Man blir så inspirerad!

Ja, då var semestern slut... Lite ledsamt, men samtidigt ska det bli skönt att komma tillbaka till vardagsrutiner.
Vi kommer ta med vår lilla båt ut på några dagsseglingar innan det är dags för henne att komma upp på land inför vintern. I år ska vi vara lite snabbare med att ta upp båten. Hon har kommit upp i slutet av november två år i rad, men inte i år! Nej, senast någon gång under september. Ja, vi får väl se hur det blir med det...




RSS 2.0