16 juli - Sjöbusarna Viktor och Dennis på besök


  • Viks Kile - Mjölkeviken - Lilla Kråkholmen
  • N 58º 04.609' E 011º 38.551'
  • 5,25M
  • Växlande molnighet och under eftermiddagen starka vindar.
  • Ulrik, Fia, Isa, Mistie och brorsönerna Dennis och Viktor

Idag seglade vi in till Mjölkeviken för att hämta Fias brorsöner Dennis (snart 16) och Viktor (12). Vi passade på att käka lunch och ta en dush när vi ändå var uppe på fastlandet.
När vi äntligen fått ungarna att packa sina grejer och Fia hade plockat en liter blåbär, så gav vi oss av till båten som vi förtöjt nere i Mjölkeviken där Bernt har sin båt. Förra året testade vi att lägga oss vid ett berg med ankare och tampar, men ankaret fick inget fäste. Vi skapade oss istället en egen båtplats längst ut på bryggan. Det är ingen riktig båtplats, men den håller båten på plats!

Väl nere i Mjölkeviken insåg vi att det inte skulle bli någon segling. Shit va det blåste! Vi fick gå för motor ut, och att lägga till vid Kälkerön var inte att tänka på. Smockfullt! Det fick bli Lilla Kråkholmen istället, där vi fick bra lä. Vi kom fram ganska sent, så det blev en promenad med katterna på berget, och sedan matlagning.
Dennis och Viktor hjälpte till att fixa ölkorvssoppa.



Efter maten spelade vi Carcassonne några gånger. Killarna blev helt beroende och ville inte sluta spela!

Då både Dennis och Viktor lider av mild sjösjuka, så var vi lite nyfikna på hur det skulle gå att sova, men vi somnade alla så fort huvudet träffade kudden...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0