17 juli - Badkrukor på Lilla Kråkholmen


  • Lilla Kråkholmen - Mjölkeviken
  • 2M
  • Strålande sol, och nästintill vindstilla
  • Familjen Maxi och badkrukorna Dennis och Viktor
Inatt vaknade vi av att någon försökte ta sig ut från båten. Det var Viktor som behövde lätta på trycket, och det är lättare sagt än gjort på en båt full med sovande folk. Ulrik hjälpte honom att ta bort luckorna upp till sittbrunnen, och Viktor försvann snabbt upp på däck. Helt plötsligt gungade båten till och det blev knäpptyst. Vi tittade på varandra och sa "Hoppade han verkligen iland?". Vi drar alltid ut båten en meter inför natten, med tanke på lågvatten och vågor. Efter en liten stund hördes en duns och lite skrapande, och sen så var Viktor nere i båten igen.
När vi satt och åt frukost fick vi höra att Viktor hade haft lite svårigheter att ta sig ombord på båten, men lyckades tillslut. Galning!

Så här fint låg vi i lä vid Lilla Kråkholmen.


Dagen bjöd på strålande sol och varmt vatten. Bernt och Sven kom förbi på ett dopp. Bernt, Fia och UIrik hoppade i och var positivs överraskade över temperaturen. Strax över 21 grader! Badkrukorna (behöver jag ens nämna deras namn, och det är inte katterna jag syftar på) höll sig på land och kastade maneter och slem på varandra.

Ulrik fick med sig Viktor ut på en paddeltur runt ön, och det kunde bara sluta på ett sätt.


Dennis vågade inte prova kajaken, för han var livrädd att råka ut för samma sak som Viktor. Fia gick med på att lova fegisen att inte kantra, så de kom iväg på en liten tur de med.


Ulrik gottade sig i solen. Kan det vara semesterns sista soldag? Pessimist? Javisst!


Tyvärr fick killarna inte testa på att segla, då det var helt vindstilla och havet spegelblankt då vi åkte hem kring 18-tiden.
Vi överlät båthanteringen till ungarna, och det visade sig snabbt vem som tog befälet och vem som hamnade i skamvrån.


När vi kom in och Bernt kom å hämtade oss, sa han att han sett en älgko och två kalvar längs vägen. Vi slängde oss i bilen (efter 10min letande efter en försvunnen Viktor) och åkte mot älgarna. Jajemänsan! Där stod hon med sina söta kalvar. Så fina och ståtliga de är! Kul att se dem på Tjörn! Tyvärr blev bilderna riktigt dåliga, så ni får återigen helt enkelt lita på oss.

Vi blir kvar hos Bernt under natten. Fredrik och Elisabeth kommer ut under kvällen och ska vara här i helgen. Får se om vi kommer ut nåt med båten. Det ska vara starka vindar och dåligt väder. Blä! Vill ha bra vindar! Kräver absolut inte sol hela tiden, men åtminstone uppehåll nån dag eller tre...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0