2008 - 20 juli - Inre Vannholmen


  • Björlanda Kile - Inre Vannholmen
  • N 57º 56.017' E 011º 31.600'
  • 15 Nm, 13:00-16:30, snitthastighet = 4,3kn
  • Molnigt med regnskurar, sydvästlig vind 5-10m/s
  • Fia, Ulrik, Isa och Mistie
Vi tog det lugnt på förmiddagen och gav oss iväg ut strax efter 13:00. Med genuan uppe gav vi oss av åt nordväst förbi St Kalven. Upp med storsegel och norrut mot Inre Vannholmen via Sälö, Ramholmen och väster om Skäreläje Kl. Vi närmade oss ön, och då vi hört på radion att det skulle vara nordostliga vindar under natten så valde vi att gå in på öns södra vik. Med för tillfället kraftiga sydvästliga vindar var detta mycket, mycket dumt!
Fia tog tamparna och hoppade iland, men jävlar va det var tugnt. Hon virade tamparna runt händerna och la sig ner på berget och tryckte med fötterna för att kunna hålla kvar båten. Riktigt starka strömmar!
Ulrik fick ta sats och hoppa iland. Han hamnade till hälften i vattnet och ena skon flöt iväg. Tillsammans lyckades vi dra båten tillrätta, och sedan fick vi letat upp Ulrik sko som ramlat i vattnet. Efter en snabb tur över till andra sidan ön, beslutade vi oss för att köra runt. På väg runt kom en ordentig regn- och hagelskur, och dyngsura fick vi lagt till i en betydligt lugnare vik. Pust!



Vi käkade tacos till middag! Riktigt gott! Då vi inte har någon kyl i båten, så är all mat sådan som klarar sig i rumstemperatur. Tacofärsen gjorde vi på torkad soyafärs, och som tillbehör hade vi lök, paprika, majs, ananas och tacosås.



En skön kvällspromenad upp på berget, där vi satt och njöt av utsikten tillsammans med alla paddor!
Sedan avslutade vi dagen med en extratamp till andra sidan viken. Klart att sova!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0