2008 - 21 juli - Kråkholmarna


  • Inre Vannholmen - Kråkholmarna
  • N 58º 04.526' E 011º 38.279'
  • 13,3M, 13:30-17:00, snitthastighet = 3,8kt
  • Uppsprickande molntäcke, nordvästlig till sydvästlig vind ca 5m/s.
  • Ulrik, Fia, Isa och Mistie
Shit va det har åskat inatt! Och regnat en hel del också! Det är lite nervöst att sova när man ligger så här ute vid en naturhamn. Vi är fortfarande inte helt säkra på vår förtöjning, men vi lär oss med tiden!

Vårt obefintliga kylskåp påverkar inte frukostalternativen något speciellt. Det finns grovt bröd att köpa som har en hållbarhet på flera månader innan man bryter förpackningen. Till det kan man ha mjukost på tub, vilken vi förvarar vid kölen. Den håller ett par dagar där.
Ett alternativ till mackor är flingor och mjölk. Detta lärde vi oss i Australien och Nya Zeeland, där vi levde i bil under sex veckor. Bara att blanda pulvermjölk med vatten. Vill man sedan piffa upp flingorna så kan man ha på någon god sylt som finns på sån där plastklämflaska, och eventuellt torkade bär eller frukt.

Dagens frukost blev mjölk och rågfras med jordgubbssylt och goji-bär.




Efter frukost tog vi oss en liten promenad. Då stötte vi på ett sött, litet mårddjur som låg och solade.



Vi funderade på om vi skulle stanna en natt till, men framåt lunch beslutade vi oss för att åka vidare norrut. Men först måste vi ha lunch i magen. Idag blev det spaghetti och soyafärssås med majs och paprika. Mmm...



Mistie ligger och njuter av solen som kikar ner i förpiken. Nej, hon är inte död...




Vi gav oss av för motor in på E6:an och förbi Eggskär, där vi hissade genuan. Strax innan Kyrkesund tog vi ner seglet och gick för motor genom den relativt trånga passagen. Vi vågade inte chansa att segla igenom, p.g.a.vindriktning och bredd på passagen (vi är ju trots allt amatörer).
Kyrkesund i sikte!




Fia sköter rodret!



Vi gick via Strömsund in norr om Björholmen in i Stigfjorden. Strax väst om Mjörn ligger Kråkholmarna, där vi bestämde oss för att ligga över natten. Stora Kråkholmen blev vårt val, och när vi väl hade bestämt oss för exakt vart vi skulle lägga till började vårt avancerade förtöjningssystem. Kilar och tampar åt alla håll! Att vi inte kan lära oss att lita på oss själva och för förtöjning. "Bättre att sätta fem kilar extra, just in case".
Om ni tittar riktigt noga, så ser ni att vi har en ankarlina i aktern, en extratamp i aktern (så inte båten driver in mot berget när vinden ligger på) och fyra tampar i fören. Snacka om "överförtöjning"!



Redd grönsakssoppa till middag och sedan en skön kvällspromenad med katterna.
Några omgångar Yatzy och lite ostbågar. Mums!
Vi känner oss nöjda och trygga med förtöjningen och kan nu sova lugnt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0