2008 - 30 juli - Lyr


  • Mjölkeviken - Lyr
  • N 58º 03.565' E 011º 30.619'
  • 13M
  • Regn som övergick till strålande sol och vindstilla
  • Ulrik, Fia, Mistie och Isa
Idag hade vi tänkt ge oss av tidigt för att segla till Lyr utanför sydvästra Orust, men morgonen bjöd på regn. Kring 12-tiden kom vi äntligen iväg! Vi satte upp genuan, men fick tyvärr gå för motor hela vägen på grund av bristen på vind. På väg genom Stigfjorden ville vi testa våra nya fiskeredskap som vi införskaffat på Björns Fiske i Stenungsund. Vi la ut dörjen, knöt fast den i pulpiten och grejade med annat. När Fia skulle känna på dörjen var den jättelätt! Shit! Förlorade vi tyngden nu? Nej, det satt en fin makrill på kroken som bara ville jäklas lite med oss! Vi fotade fångsten, men hittar inte bilden nu. Attans...

Efter att vi förtöjt vid en fin, liten vik vid Lyr, så blev det stekt makrill till lunch. Vi var alldeles ensamma i vår lilla vik, och vi gjorde ytterligare en fantastisk förtöjning med ankaret för långt ut och en aktertamp över till andra sidan.
Nån timme senare hade vi fem grannbåtar med mängder av ungar.

Isa hittade vår fina hängmatta!



Senare på kvällen gick vi över berget mot Stigfjorden och kastade lite med spöet. Vick fick ett napp, men inget mer. Istället gick vi tillbaka, satte oss på berget och drack varm choklad. Mysig kväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0