2008 - 31 juli - Lyr Äng


  • Lyr södra - Lyr Äng
  • N 58º 04.150' E 011º 29.994'
  • 1M
  • Sol och vindstilla
  • Familjen Maxi 68
I natt vaknade Fia av att Ulrik satte sig upp och började öppna luckan i rufftaket. Fia frågade vad som stod på, och UIrik svarade att vi hade börjat driva. Fia frågade om han var allvarlig, och jo, det var han. Ulrik ställde sig upp och kikade ut. Fia la sig ner och somnade om. Nu har Ulrik gått från att bara prata i sömnen till att även röra sig.

Efter frukost ville vi ge oss iväg tidigt, men fick vänta på att våra kära båtgrannar skulle åka. De hade lagt sin ankarlina över vår! Klumpigt av oss att slänga ankaret så långt ut!

Fia gav grannarna tipset att åka till Grönskären, vilket ska vara Västkustens bästa dykvatten. Fram med sjökort och visa! De tackade för tipset och gav sig iväg.
Efter ett snabbt lämnande av ön gick vi för motor upp en kort bit på västra sidan av Lyr, till Äng hamn. Vi la till utanför hamnen, och strax därefter kom Angelika (Fias arbetskamrat från MQ) och hennes sambo Rickard. Vi badade, käkade baguetter på Rickards brors hamncafé och åkte sedan ring efter båt. Tjoho, vad det gick undan!

Väl tillbaka tog vi oss en promenad innan vi blev helt förslappade i båten. Nu vankas film och godis! Det behövs emellanåt! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0