2008 - Brattholmen, första naturhamnen

5 juli
  • Björlanda Kile - Brattholmen
  • N 57º 45.384' E 011º 45.493'
  • 1,5M
  • Soligt med enstaka moln. Svaga västliga vindar.
  • Ulrik, Fia, Mistie och Isa
Vi är så himla roliga! Om man nu får skriva så om sig själv...
Eftersom vi bor så centralt i Göteborg, så har vi absolut inget behov av bil. Enda problemet är varje gång vi ska ut till båten. Ska vi bara dit och fixa med något, eller ta en liten tur på havet, så klarar vi oss bra med MC´n eller cyklarna (ca 10km enkel väg). Men när vi ska dit med packning så blir det klurigare. Då kom Fias kära mor Inger och erbjöd oss en cykelkärra. Såklart! Det kommer ju bli hur bra som helst!

Vi packade cyklar och cykelkärra fulla, med katterna på toppen, och gav oss av till båten. Vi hade tänkt på allt! Trodde vi ja...
När vi väl hade packat in allt i båten så upptäckte vi att maten inte var med. Nej, den stod kvar i hallen hemma. Ja, då var det bara att cykla hem å hämta.
När vi äntligen kom iväg var klockan redan 14:00.

Så fort solen skiner så är alla snabba iväg med sina båtar för att komma så långt ut som möjligt till en "egen" ö. Vi tänker tvärtom. Vi åker till närmsta ö, för dit är det ingen som åker.
Vi gick för motor hela vägen, då Brattholmen ligger så nära, och vi ändå hade motvind. Efter ett bra tag med velande fram och tillbaka om vart vi skulle lägga till, så varnade ett par i en annan båt oss för vart det var grunt. Tillslut lade vi oss innanför dem.
Första tilläggningen i naturhamn gick bra. Riktigt bra! Tills vi tog oss ett dopp, och Ulrik upptäckte att det var ca 10cm mellan köl och botten. Oops... Då vi bestämde oss för att flytta båten, så orkade vi inte köra ut, utan Ulrik drog draggen för hand!!! Galning!
När vi återigen tyckte att allt hade gått bra, så började bergskilarna flyga en efter en. Pust! Bara att hitta ett nytt ställa att slå ner dem.
Till slut satt vi bra och vädret var fint!



Katterna var nöjda uppe på berget.


Kan det bli bättre?!


6 juli

Under natten vände vinden och det började slå nåt fruktansvärt i båten. Vi var båda uppe och kikade att allt såg ok ut några gånger under natten. Efter ett par timmar vände vinden igen, och vi kunde sova lugnt några timmar till.
Efter frukost gav vi oss av hem. Ulrik fick ta sig ett dopp, för att lossa draggen. Inte så smart tänkt igår... :-)



Väl hemma var vi trötta, men nöjda! Det var en spännande första upplevelse av att lägga till och sova i naturhamn. Ser fram emot semestern!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0