Bockholmarna, here we come!

  • Mjölkeviken - Bockholmarna
  • N 58º 04.409'  E 011º 33.173'
  • 4,5M
  • Mestadels molnighet med små solglimtar som vågat sig fram. Starka vindar.
  • Ulrik, Fia, Kissi-Mistie och Isa-Fisa
Då var vi äntligen iväg på båtsemester igen! Vi stannade kvar i regnet hemma hos Bernt hela gårdagen. Tror att det var uppehåll ungefär en sisådär 5-10min några gånger under dagen. Istället passade vi på att slappa i soffan och läsa böcker. Givetvis en titt på VM i simning. När sändningarna var slut så körde Bernt ner oss till båten, där vi halkade omkring på bryggan i regnet innan vi kom fram till vår älskade Maxi 68.
Imorse när vi vaknade var vi uppgivna. Ska vi aldrig få fint väder!? Vi kom överens för en vecka sedan att om vi ska iväg tidigt på dagen, så måste vi sticka precis efter frukost, för annars hinner man bli hungrig. Vill vi inte ge oss av tidigt men ändå någon gång under dagen, så måste vi sticka precis efter lunch. Samma sak där med hunger.
Så efter frukost idag insåg vi båda att vi inte skulle ge oss iväg tidigt. När vindarna är västliga och sydvästliga så blir det som en vindtunnel rakt in i Mjölkeviken. Så fort vi gick några meter in på bryggan så var det näst intill vindstilla.
Nej, vi tog oss en skön promenad istället, och beslutade att ge oss av en bit ut i Stigfjorden. Planen var från början att åka upp längs Orust, men med de planerna i huvudet hade det lätt blivit så att vi inte gett oss av alls.
Lunchen bestod idag utav något så olyxigt som köttsoppa på glasburk. Lika god som den ser ut att vara. Men vad gör man när man inte orkar ställa sig och laga lyxmiddag varje dag!?
Kälkerön har vi inte besökt ännu i år, och det var tydlilgen inte meningen idag heller. Smockfullt med båtar! Vi rundade istället ön på dess norra sida och letade upp en bra ö med perfekt vindskydd för västliga och sydvästliga vindar. Bockholmarna heter en liten ö-samling väster om Kälkerön. Hela östra sidan är perfekt att lägga till vid. Djupt långt in mot berget. Vi hittade oss en perfekt plats, en av de bästa om vi får säga det själva! Ok, lite svårt att ta sig upp på berget, men titta vad som är det första vi ser när vi öppnar förpiksluckan på morgonen!
Ser ni min alldeles egna, lilla rönnbärsbuske! Det blir perfekt att åka hit och plocka när de är mogna!
Mmmm... Rönnbärsgelé!
Vi var ute med katterna på en promenad, och det var inte populärt. Attans vad det blåste när man kom upp på berget!
Ser ni vår söta lilla båt? Så här fint ligger vi med båten inatt! Hoppas vi i alla fall...
Om ni tittar riktigt noga så ser ni musselodlingen i bakgrunden. Mums! Man kanske skulle ta sig en simtur dit... Nej, vi nöjde oss faktiskt med ett dopp vid båten. Otroligt uppfriskande!
Middagen idag blev ugnspannkaka med äpple. Många undrar hur vi kan laga mat i ugn, när vi inte har en ugn på båten. Nej, vi går inte iland och knackar på hos första hus för att låna deras ugn. Vi har en söt liten ugn för öppen låga, som ser ut som en kakform. Omniugn in action!
Nu är vi mätta och belåtna. Ska nog ta ett glas rosé till, innan det är dags att krypa ner i sängen. Om Mistie går med på att dela sovsäck med oss, vill säga...
Hoppas ni får en lika skön kväll som vi! På återseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0