Strandsatta på Tjörnekalv


  • Tjörnekalv
  • Stormbyar väntas på ca 25m/s
  • Besättning: Fantastic four!
Ja, då var det bestämt. Vädret ville inte att vi skulle komma hem idag, så vi blir kvar ute på havet till åtminstone lördag. Som ni kan läsa på GP´s hemsida så är det helt enkelt varning för storm!

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=508819

Vilken jäkla tur att vi vände båten och åkte in i gästhamnen på Tjörnekalv! Vi har varit ute på en promenad på ön, och när vi kom över berget och kollade ut över Marstrandsfjorden så kändes beslutet helt befogat. Den som ger sig ut på havet i det här vädret får det inte lätt!

Men återigen hade vi lite tur i oturen idag. Hade inte vädret varit som det är, så hade vi aldrig lagt till här på Tjörnekalv utanför Rönnäng. Det är en, utan att överdriva, otrooligt vacker ö! Vilken natur! Det står i hamnguiden att det är en rik flora på ön, och det kan vi verkligen intyga! Vi började vår promenad in mellan husen. Det känns verkligen som att man går på allas tomter!
Sedan kom vi in i en liten skog som kändes precis som en regnskog. När vi gått en liten stund där så kom vi fram till en fantastiskt mysig liten sandstrand. Ytterligare en bit bort låg en ännu mysigare strand. Hade det inte varit för vädret, så hade vi lätt kunnat tro att vi var i Thailand!

Vi fortsatte promenaden upp på bergen, där vi fick slita hårt för att hålla oss kvar då vinden gärna ville ha oss av från berget. Vi tittade faschinerade på när en segelbåt gav sig ut på det stormande havet. Vilken galning, tänkte vi. Men, hissar han verkligen segel!!! Vilken idiot!!! Jo, han hissade segel, och bra gick det inte. Han åkte tillbaka några hundra meter och försökte sedan ta sig framåt. Vi tröttnade på att titta och fortsatte istället vår härliga promenad. Massor av frodiga bärbuskar av olika slag hittade vi, och om ett par veckor är det perfekt att åka hit och plocka. Ja, för dem som bor lite närmare alltså...

Nu har vi slappat några timmar i båten, ätit äcklig wok som blev totalt misslyckad, och passat på att duscha i varma, sköna duschar! Ja, vår båt är ju inte så stor att det rymmer dusch... Tur att vi hamnade brevid den största båten i hamnen! Perfekt då det åskar!



Här får ni en liten bonusbild på vår lilla kanin då hon har gottat ner sig i sovsäcken.



Imorn ska vi ta kameran med oss ut på vår promenad, så ni får se hur otroligt vackert där är här. Om ni har en dag över, så rekommenderar jag er att åka till Rönnäng och ta färjan över till Tjörnekalv.
Imorgon ska vi ge oss ut på nån utflykt. Vi åker i alla fall över till Rönnäng en sväng för att ta ut pengar och strosa (vi hade inga kontanter till gästhamnsavgiften, så Fias körkort är pant just nu), sen får vi se vad vi hittar på. Vi kommer ju inte komma härifrån förrän lördag.
Kom hit om ni vill hälsa på oss!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0